Társastánc

Tanulj táncolni a SzegeDance Tánciskolában!

Tanulj meg táncolni, vezesd le a feszültséget, érezd jól magad a SzegeDance Tánciskolában és hidd el, senki nem rajtad fog nevetni, -csakis veled- még ha bukdácsolsz is az elején. Mindenki így kezdi. Táncra fel!

Nincs partnered? Óráinkra egyedül is bátran jelentkezhetsz! Az első alkalmakkor sokan találnak egymásra!

Órarendért klikk!

Árak, kedvezmények itt!

A társastánc hol légies könnyedség, lassan ringó lágy dallamok, hol vérpezsdítő mozdulatok, tüzes latin ritmusok. Sokszínű világ. Intenzitása, kecsessége, és talán leginkább felszabadító ereje miatt oly fontos szereplője életünknek.

Népszerűségét leginkább annak köszönheti, hogy egyenjogúságtól hangos világunkban a férfi és női szerepek reneszánszát engedi meg: tánc közben a férfiak férfiak, a nők pedig nők lehetnek. Nagyon fontos, hogy a pasi pasi szerepet játsszon, Ő irányítson, Ő vezessen . A Nő pedig hagyja, hogy Nő legyen, merje elengedni magát, hagyja, hogy vezessék, és közben biztonságban érezhesse magát. A táncban a szerepek visszaállnak az ősi törvények szerintire. A férfinak vezető, a nőnek pedig követő szerepe van, kivétel nélkül. A férfinak igazi irányító férfinak kell lennie, a nőnek pedig élveznie kell, hogy Nő lehet.

"A tánc titkos nyelve igazi, komoly párbeszédet tesz lehetővé férfi és nő között, a mozdulatok segítségével, különleges kapcsolatot kialakítva közöttük."

A Szegedance Tánciskolában nincs kötelező párcsere, így mindenki a  párjával együtt sajátíthatja el a klasszikus és modern társastáncokat, hogy azt bálokban, társas összejöveteleken, latin bulikban vagy akár otthon a saját örömükre művelhessék. Minden párkapcsolatnak új motort ad, ha elmennek közösen táncolni tanulni. Ha a hétköznapokban néha fel is cserélődnek a szerepek, itt a férfi igazán Férfivé, a nő pedig újra igazán Nővé válik. Eltűnnek a befolyásoló és „zavaró” tényezők, csak TI (a pár) vagytok ketten, és újraélhetitek kapcsolatotok fénykorát.

Ha egyedül jönnél, az sem probléma. Ha nincs pertnered, nálunk megtalálhatod. Az első órákra sokan jönnek pár nélkül.

Tanfolyam időtartama: 2 és fél 3 hónap alatt elsajátítható a kezdő tánctanfolyam anyaga, ezután a csoport a következő szinten folytathatja a tánctanulást. A táncoktatás folyamatos, akár versenyző szintig is.

Öltözet az órákon: Váltócipő használata a táncteremben kötelező!  Bármilyen utcai öltözék megfelel, a lényeg, hogy kényelmes legyen és ne akadályozzon a mozgásban!

Kezdő társastánc tanfolyam:

Semmilyen előképzettséget nem igényel. A táncoktatás az alapoktól indul. Az sem baj, ha úgy érzed, két bal lábad van!

Oktatott táncok: Bécsi keringő, Angolkeringő, Tangó, Mambó, Cha-cha-cha, Rocky, Rumba Bossanova. Az alapoktól kezdve 4-5 figurán keresztül történik a táncok elsajátítása. Könnyű, gyorsan megtanulható, jól használható, mutatós figurákat tanítunk tánctanfolyamunkon.

Középhaladó társastánc tanfolyam

Az oktatott táncok ekkorra kiegészülnek a Sambával, Jive-val, Vonalas Rumbával. A kezdő tananyaghoz képest kicsit bonyolultabb figurákat is tanulunk, folyamatosan építjük tovább a koreográfiákat.

Haladó társastánc tanfolyam

Körülbelül fél év tánctanulás után egyre inkább az esztétikára és a technikára kezdünk fókuszálni. Ilyenkor már egész bonyolult figurák is könnyedén elsajátíthatók.

Szegedance ©2013