Rólunk

Táncoktatás a SzegeDance tánciskolában

A tánc az egyik legjobb módja annak, hogy kifejezzük érzéseinket, érzelmeinket. Hatékony kikapcsolódási lehetőség, hiszen segít felszabadulni, ráadásul szórakoztató aktivitás is egyben. A táncban rejlő erő frissességgel tölt el bennünket. Nincs az a gyógyszer, ami az ember egészségére pozitívabb hatással lenne, mint a mozgás és mindenek előtt a tánc.

A közös tánc kiszabadítja az egyént az elszigeteltségéből és egy csapásra elillan az esetlegesen ránk telepedett depresszió. Semmilyen táncóra alatt nem látni búskomor, szomorú vagy ideges arcokat. Mindenki kikapcsolódni és feltöltődni jár a tükrös termekbe, munka előtt vagy után – a legszerencsésebbek helyette is. Ha volt is nyűg, probléma, biztos, hogy mindenki hamar megfeledkezik róla. A stressz kinn marad a terem előtt, és nem kell attól tartani, hogy megvár. Mire vége az órának, már rég elpárolgott. Nyugtatóan hat mindenkire, hiszen itt kitáncolhatja magából mindazt, ami egész nap vagy a héten felgyülemlett.

A tánc a legegészségesebb, és legkevésbé fárasztó mozgásformák közé tartozik. Aktivizálja a boldogsághormonokat, és kitűnő lehetőség a testi-lelki harmóniára való képesség kialakítására partnerünkkel. A táncolni tudók sikeresebbek a társasági életben, a párkeresésben, párkapcsolatuk érzelmi frissen tartásában és magabiztosabbakká válhatnak az emberi kapcsolatok területén is.

 

Oktatók:

Bodorik Alma

Évekig a budapesti Goldance Tánciskola vezetője mellett dolgoztam kreatív munkatársként, oktatóként, szervezőként, néha marketingesként. Rengeteg tánciskolás csoport, privát óra, versenyre való felkészítés, esküvői táncoktatás, szalagavató áll mögöttem, valamint színesebbnél színesebb események, rendezvények - tánctáborok, táncversenyek, zumba-partik, társastánc és salsa partik, workshopok, bemutatók, fellépések, flash mob-ok - megszervezése.

2012 nyarán megfordult az életem, és egy nyarat itt töltöttem Szegeden. Utána folyamatosan vágytam vissza. Megfogott a város hangulata, élhetősége, az emberek közvetlensége. Úgy éreztem, itt szeretnék élni. A gondolat egy év alatt beért és most jött el a pillanat, hogy lerakjam az új életem alapjait és elindítsam a saját tánciskolámat, Szegeden. Szeretném megismertetni a tánc örömét és pozitív hatását mindenkivel, akinek eddig még kimaradt az életéből.

 

 

Ács-Sánta Attila

A tánc világához a kezdetekkor a zene szeretete vitt el. Többféle tánc stílus kipróbálása után, 2005-ben találkoztam a kubai salsával. Megfogott a tánc szabadsága és természetessége, a kubai életérzés. Így kezdődött  rajongásom a kubai zenék és táncok iránt, ami azóta is tart.

Az évek során minden elérhető forrásból igyekeztem tovább képezni magam, így színvonalas hazai és kubai oktatóktól is tanulhattam. A salsa mellett a salsa világához kapcsolódó többi táncban is elmélyedtem (son, cha cha, afro-kubai táncok, reggaeton és bachata). A célom nem csak a tánctudás fejlesztése volt, hanem mélyebben megismerni a zene és a tánc mélyebb kapcsolatát, és ezt megélni a táncban is.

A zenés-táncos világ nagyon sokat adott nekem az évek során, ezért igyekszem a lehető leghitelesebb módon átadni a tapasztalataimat másoknak, hogy nekik is sokat adhasson.

 

 

 

 

 

Fotó és videó partnerünk:

Szegedance ©2013