Stretching

Lazulj el, regenerálódj!

Kifejezetten a civilizált társadalom okozta panaszok kezelésében hatékony a módszer: az ülőmunkát végzők, egyoldalú megterheléssel járó munkát végzők körében elhatalmasodó derék- és hátfájás megszüntetésében is segíthet. Az átmozgatás, nyújtás és erősítés újra aktiválja az izmokat, hogy azok rendeltetésüknek megfelelő munkát végezzenek. A gerinc lassanként a stabilizáló és mobilizáló izmok helyes működésének köszönhetően visszanyeri funkcionalitását és helyes tartását.

Az életmódunkkal járó stressz, feszültség, észrevétlenül halmozódik fel szervezetünkben, amelynek hatására merevség, fájdalom alakulhat ki az izmokban. A nyújtás ellazít és regenerálja a testet, csökkenti a stresszhormon (kortizol) szintjét a szervezetben, így elszáll a belső feszültség, nyugtalanság is. ezáltal nem csak testünkre, de lelkünkre is felszabadítóan hat. Ezért érezzük, hogy az óra végére, mintha kicseréltek volna!

A stretching segít az izmok, inak, kötőszövet rugalmasságának fejlesztésében, így nő a mozgástartomány, az izomzat jobban terhelhető, nagyobb erőkifejtésre képes. Mindezek eredményeként fejlődik az állóképesség, és az izmok feletti kontroll, a mozgás harmonikusabbá válik. Csökken az izomláz kialakulásának esélye, valamint a húzódások, szakadások, sérülések kockázata. Gyorsul a regeneráció, a regenerálódott, rugalmas izom nagyobb erőkifejtésre, gazdaságosabb működésre képes, mint a megrövidült, merev izom.

Ezért javasoljuk mindenkinek, aki rendszeresen sportol (legyen az tánc, futás, funkcionális vagy súlyzós edzés), de azoknak is, akik "csak" jól, egészségesen szeretnék érezni magukat a bőrükben.

Nemtől, kortól, képzettségi szinttől függetlenül várunk szeretettel! A csatlakozás folyamatos.

Órarendért klikk!

Árak / Kedvezmények itt!

 

Szegedance ©2013